Jännän äärellä

vuorovaikutusvalmennus

Hikoiluttaa ja pitää päästä vessaan… monta kertaa. Puhua palpatan mitä sattuu, nauran ja hössötän. Aloitan puhumisen, korvia kuumottaa ja mietin samalla, että tämähän on tosi mukavaa. Lopulta rentoudun ja nautin tilanteesta. Lopputulos on hyvä ja olen innoissani. Mietin, että miksi ihmeessä tätäkin piti jännittää viikko ja kerätä paniikkia ennen esiintymistä.

Päätin tehdä asialle jotain. Onhan minulla sentään NLP Trainerin koulutus ja taitoja ja osaamista mielikuvien ja tunteiden hallintaan.

Nyt minusta tuntuu, että olen onnistunut. Viimeinen tilanne kun olin jännän äärellä, jännitin, mutta sillä tavalla mukavasti, että tunsin olevani jännän äärellä, pientä kihelmöintiä ilmassa. Kuitenkin ihan rauhassa ja luottavaisin mielin.

esiintymisvalmennus

Olin etukäteen päättänyt, että riitän tällaisena kuin olen. Voin olla ihan oma itseni ja luotan siihen että kuulijat ovat minun puolellani, tukemassa ja kannustamassa minua. Kun olin itse rentona, juttelin mukavia ja sain kuulijanikin nauramaan ja rentoutumaan. Tuli sellainen tunne että me nyt ollaan yhdessä ja juuri nyt on minun vuoroni puhua. Huomasin olevani ihmisten edessä ja puhuvani mikrofoniin ihan ”muina naisina”. 

Olen myös tehnyt itselleni ankkurin, jonka voin aktivoida kun olen jännän äärellä ja tarvitsen läsnäolevaa rauhallisuutta. Ankkurini toimii ihan missä vaan ja se on on täysin huomaamaton, ainoa asia mitä minusta huomaa, on tyyneys, rauhallisuus ja läsnäolo. Ihan mahtavaa.

Toinen mikä toimii minulla hyvin, on kuulijoiden tai muun koko porukan, vaikka palaverissa, tuominen ikään kuin saman tunteen piiriin, yhteiseen tunteeseen. Silloin ollaan yhdessä eikä erillisinä. Tämä auttaa myös siihen että voi vapaasti kertoa omat ajatuksensa ilman pelkoa, luottaen muihin ja olemme kaikki tasaveroisia.

Nämä keinot sopivat minulle ja näitä erilaisia keinoja on valtavasti ja nyt haluasin jakaa niitä sinullekin.

Rentoja esiintymisiä jännän äärelle!
-Johanna Olsson-

Johanna Hytti ja Johanna Olsson

Johanna Hytti ja Johanna Olsson

Onko sinulla ollut perhosia vatsassa ennen tärkeää tilaisuutta? Jännitätkö häiritsevästi ennen omaa puheenvuoroasi?
Loisto-Johannien valmennuksessa opit rennoksi ja varmaksi esiintyjäksi.


Esiintymisvalmennus